Μένανδρος Παπαδόπουλος - Νίκος Σκλαβενίτης

Μένανδρος Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε  στον Πειραιά. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και Κεραμική  στη σχολή Sir John Cass College of Art (Λονδίνο). Μετά το τέλος των σπουδών του αφοσιώνεται στην Κεραμική, συμμετέχοντας σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο κύριος όγκος του έργου του αφορά φόρμες και επιτοίχια με την τεχνική ρακού, καθώς και διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά κεραμικά.

Έχει διδάξει θεωρία και τεχνικές κεραμικής και αγγειοπλαστικής σε διάφορους φορείς. Επίσης αρθρογραφεί στον ειδικό τύπο, ενώ ήταν μέλος της ομάδας εργασίας για τη δημιουργία CD ROM υπό τον τίτλο "Υαλώματα κεραμικής - Μέθοδος SEGER" (κοινοτικό πρόγραμμα ADAPT DELPHI).

Νίκος Σκλαβενίτης

"Μια τάση μου ενάντια σε λογικές που περιορίζουν, με οδήγησε σε μια στάση ζωής, όπου με γοητεύει να ισορροπώ στη γόνιμη συνοριακή γραμμή και να νιώθω κάποιες φορές την ασυνήθιστη εμπειρία του να βρίσκεσαι ταυτόχρονα και απο τις δύο πλευρές του κόσμου του καθρέφτη. Η ενασχόληση με μια ιδέα, βαθαίνει τη γνώση του εαυτού μου, ανοίγει τη σκέψη μου, διαποτίζει τις κινήσεις μου και γίνομαι φορέας και εκτελεστής. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μη με συγκινεί ο μυθολογικός  και συμβολικός τρόπος σκέψης και πολλές φορές αντλώ απο θρησκευτικούς μύθους ενέργεια δημιουργική."

Συνεργάτες

stosxoleio.gr -  Εκπαιδευτικός χώρος τέχνης

• Σταύρος Μπονάτσος 

εικαστικός

• Άντζη Καρατζά

εικαστικός

 

Μπλε τελεία, Εκπαιδευτικός χώρος τέχνης

• Αιμιλία Μπαντούνα,

εικαστικός

 

• Φοίβος Πουλτσιάκης,

εικαστικός, κεραμίστας

• Χρύσα Δραντάκη,

ιστορικός τέχνης

• Βάσω Ροντήρη,

αρχαιολόγος

 

 

• Μαίρη Κωνσταντινίδη

κεραμίστρια

logo dark
 

εργαστήρι - εκπαιδευτικός χώρος κεραμικής τέχνης

facebook link

Πληροφορίες:

 

Μένανδρος Παπαδόπουλος

6972073335 - 2114047863

 

Νίκος Σκλαβενίτης

6931318086 - 2110115108

 

Διεύθυνση:

 

Αγησιλάου 100 και Κλεομβρότου 9,

 

Αθήνα (Κεραμεικός)

ΤΚ 104 35

 

[χάρτης]